Translate

divendres, 26 de febrer del 2016

OSCIL·LACIONS CEREBRALS COM A RESPOSTA AL TELETRANSPORT


Oscil·lacions cerebrals podrien respondre al teletransport. La tecnologia no ha assolit encara els dispositius de teletransport de la ciència ficció, però ara tenim una idea de com el cervell gestiona “emet oscil·lacions sobre" anar d'un lloc a un altre, gràcies a les investigacions dels neuròlegs que impliquen alguns voluntaris amb cablejat especial. El treball ha estat publicat a Internet el 25 febrer 2016 en el Diari de la neurona.

Arne Ekstrom, professor associat al Centre per a la Neurociència UC Davis, vol saber com memoritzem els llocs i rutes, i aprenem a trobar el nostre camí. Des de fa temps se sap que a mesura que es desplaça una rata en un laberint, el seu cervell emet una oscil·lació rítmica, va dir Ekstrom. 

Això també passa quan els humans viatgen al voltant d'un paisatge virtual en una pantalla d'ordinador. La majoria dels models de la funció cerebral assumeixen que les oscil·lacions, que emanen de l'hipocamp a l'interior del cervell, són impulsats almenys en part, per les entrades externes.

"Hi ha una cocció rítmica en el cervell durant la navegació i al mateix temps per recordar coses, però no sabem si es desencadena per estímuls sensorials o pel procés d'aprenentatge", segons Ekstrom.

Ekstrom, postdoc Lindsay Vass i l'estudiant graduat Milagros S. Copara van ser capaços de resoldre aquest problema en treballar amb un grup de pacients tractats en el Departament de Cirurgia Neurològica de la UC Davis. Aquests pacients tenen una forma greu d'epilèpsia, i el cirurgià i coautor de l'estudi Kia Shahlaie  va implantar elèctrodes al cervell, a l'interior del crani, per esbrinar on comença l'activitat d'atacs i identificar les opcions de tractament.

Enmig de les convulsions, els elèctrodes registren l'activitat normal del cervell, i tres pacients van ser voluntaris per participar en l'experiment. Se'ls va demanar navegar a través d'un paisatge urbà en una pantalla d'ordinador. En alguns punts, van entrar en un teletransportador i van saltar a un lloc diferent, conegut al mapa. Durant el teletransport, la pantalla es va quedar en negre per un període de temps aleatori.

El teletransport no va interrompre les oscil·lacions en absolut, però el ritme va canviar amb la distància recorreguda durant el teletransport.

Els resultats mostren que aquestes oscil·lacions són impulsats en la seva totalitat pels processos de memòria i aprenentatge en el cervell, i no depenen dels sentits externs. També mostren que l'oscil·lació porta informació sobre la velocitat i la distància recorreguda, fins i tot quan que el viatge és teletransport virtual.

Són coautors addicionals en l'estudi Masud seyal, Sarah Tomaszewski Farías i Peter Shen en els departaments de neurologia, cirurgia i radiologia neurològica, UC Davis Health System. El treball va ser recolzat pel NIH.4

Diari de Referència :
1. Lindsay K. Vass, Milagros S. Copara, Masud Seyal, Kiarash Shahlaie, Sarah Tomaszewski Farias, Peter Y. Shen, Arne D. Ekstrom.Oscillations Go the Distance: Low-Frequency Human Hippocampal Oscillations Code Spatial Distance in the Absence of Sensory Cues during Teleportation. Neuron, 2016.
 DOI:10.1016/j.neuron.2016.01.045

Font: 
Universitat de Califòrnia - Davis. "Com oscil·lacions cerebrals podrien respondre al teletransport." ScienceDaily. ScienceDaily 25 de febrer de 2016. 
 <www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160225135704.htm>.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada