Translate

dimarts, 26 de gener del 2016

EL DRAC VERD (I)


EL DRAC VERD
Mite i Realitat d'Una Societat Secreta Asiàtica

La Història és plena d' enigmàtiques o controvertides germandats, ordres, lògies i societats.

Els Cavallers Templers, per exemple, són un objecte perenne de fascinació i especulació. Si els Templers van ser la inspiració per als no menys polèmics francmaçons, o si van ser una banda de heretges depravats o les víctimes innocents d'una conspiració nascuda de l'avarícia i l'enveja, segueix sent un tema d'intens debat. El que ningú pot rebatre, però, és que aquests Cavallers varen existir.

El principi i el final formal de l'Ordre poden ser datats amb precisió, i els noms dels seus líders són una matèria del registre històric. Fins i tot d'una organització dubtosa com el Priorat de Sió pot demostrar-se que ha tingut una existència genuïna, encara recent, tot i que les seves afirmacions de tenir segles de tradició i influència oculta romanguin no demostrades.

Però hi ha altres grups que semblen existir només en aquella zona grisa entre la realitat i la imaginació, els orígens, nombre, abast i propòsit romanen desesperadament difosos. Una d'aquestes entitats és la quasi-mítica Societat del Drac Verd, també coneguda com L' Ordre del Drac Verd o simplement El Drac Verd. Esmentada sovint com una societat secreta japonesa, però aquesta no és necessàriament la història complerta.

Altra evidència, o indicis, sosté que els seus veritables orígens són a la Xina o al Tibet, i que la seva influència es va estendre als centres de poder de la Rússia tsarista i de l'Alemanya nacionalsocialista.

Figures històriques des de l'Emperador Hirohito a Rasputin i Adolf Hitler han estat vinculades al Drac Verd, legítimament o no. Les aigües han estat enterbolides posteriorment per jocs de rol que han combinat a aquesta societat amb el Mites de Cthulhu de HP Lovecraft i altres elements ficticis.

Determinar el que és "real" i el que és la invenció lúdica de la imaginació d'algú pot ser complicat. El que segueix no resoldrà el misteri del Drac Verd però intentarà separar els fets i la ficció, i d'explicar d'on va sorgir la informació de certes afirmacions. En fer això, s'ofereix una besllum seductora d'una organització misteriosa que pot haver tingut un paper significatiu en la formació de la història moderna.

Entra en escena el Drac Negre

L'explicació més simple de la Societat del Drac Verd consisteix en que és una referència confusa a la millor coneguda, i definitivament real, Societat del Drac Negre o Kokuryukai.

Aquesta última va aparèixer primerament al voltant de 1901 i era un plançó d'una altra societat secreta japonesa més antiga, L'Oceà Negre o Genyosha. Com el seu progenitor, El Drac Negre era un organisme militant "ultra-nacionalista" que va treballar per expandir la influència del Japó imperial en el continent asiàtic.

La Societat del Drac Negre inicialment es va concentrar en combatre els interessos russos a la vasta província xinesa de Manxúria.

Per cert, la Societat va prendre el seu nom del "Drac Negre" o riu Amur que separava Manxúria i Sibèria. La xarxa del Drac Negre d'espies i sabotejadors va participar activament en la posterior guerra russo-japonesa (1904-1905), i els Dracs Negres més tard van ampliar les seves operacions i influència a tot arreu d'Àsia i Europa i fins i tot les Amèriques. El fundador nominal i líder del Drac Negre va ser Ryohei Uchida, però el veritable senyor, o "emperador del costat fosc", va ser l'ombrívol i malvat mentor de Uchida, Mitsuru Toyama, també un membre fundador de Genyosha.  Ell, segons es diu, estava imbuït amb "creences religioses orientals extremes" [1].El que suggereix el misticisme i l'ocultisme atribuïts a la Societat del Drac Verd

Va poder el calculador i silenciós Toyama haver exercit un paper orientador en ambdues societats? ¿Van ser els Dracs Negres i Verds, si és que no un i el mateix, els dos costats de la mateixa moneda conspiratòria?

Per exemple, tal com el riu Drac Negre (Amur) delineava el límit Nord de Manxúria, més al Sud el molt més petit Qinglong o riu Drac Verd seguia aproximadament la línia divisòria entre Manxúria i la Xina pròpiament tal.

Si la Societat del Drac Negre era principalment anti-russa en el seu focus, ¿va poder el Drac Verd haver estat anti-xinès o anti-occidental? Mentre que el Drac Negre va concentrar-se en l'aspecte polític, el Drac Verd va ocupar-se del regne ocultista, que era més secret? Una referència obscura però important que clarament distingeix entre les societats Negra i Verd apareix en les memòries de la "segona esposa" de l'home fort xinès Chiang Kai-Shek, Ch'en Chieh-Ju. [2]

Ella recorda que el seu marit contemplava un, "sistema completament secret de detectius privats" i considerava com a models "les societats del Drac Verd i Negre del Japó i les societats Tríada de Xangai".

Per a Chiang Kai-Shek, les dues societats estaven completament separades (encara que no necessàriament sense relacions), eren japoneses, i eren models apropiats per a l'organització de la Intel·ligència secreta. Com s'ha assenyalat, la Societat del Drac Negre estava fortament involucrada en l'espionatge i les esferes afins de la propaganda i la subversió. Com a tal, bàsicament funcionava com una extensió del "òrgan especial" de l'Exèrcit Imperial, el Tokumu Kikan. Per no quedar-se enrere en res, la Marina Imperial japonesa mantenia el seu propi servei secret, el Joho Kyoko.

Tal com l'Exèrcit va utilitzar al Drac Negre per augmentar o gestionar les seves "necessitats especials", va poder la Marina haver fer-ne ús del Drac Verd de la mateixa manera?

Segueix EL DRAC VERD II:


Referències:

1. "Japan 's Dark Background, 1881-1945". Http://www.willamette.edu/~rloftus/moremilitarism.html
2. Chieh-ju Ch'en, Chiang Kai-shek s Secret Past: The Memoir of His Second Wife, Westview Press, Boulder, 2000


El doctor Richard B. Spence és un escriptor i professor d'Història a la Universitat d'Idaho, EUA, especialitzat, entre altres matèries, en història de les societats secretes i història de l'espionatge modern.

Aquest article en castellà va ser publicat a la revista New Dawn N ° 112, de Gener-Febrer de 2009 (newdawnmagazine.com) i en ell va traçant els antecedents, des de la seva perspectiva completament racionalista i escèptica, d'una nebulosa organització asiàtica a la qual se li ha suposat una activitat variada a través de la Història, influent de manera equívoca, però sense que pugui ser perfectament delimitada.

És aquella societat japonesa de la qual es diu que un dels pocs occidentals als que va admetre va ser el militar i geopolític alemany Karl Haushofer.

Extret:
El Dragón Verde. El Mito y la Realidad de una Sociedad Secreta asiática per Richard Spence. 1 gener 2009del lloc web NewDawnMagazine traducció de Editorial-Streicher 8 novembre 2013 del lloc web Editorial-Streicher Versió original en anglès
http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_brotherhoodss43.htm



DRAC VERD (II)


DRAC VERD (III)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada